comment 0

Hive by Studio Gang

image

As part of the National Building Museum’s Summer Block Party, Studio Gang created an installation in the Great Hall called Hive. See above picture. Note the human for scale. 

Hive is an interactive series of spaces built exclusively out of lightweight and recyclable paper tubes – apparently 2,700 of them. The tubes have a polished silver exterior and bright magenta interior (love that part), and vary in size from several inches to over 10 feet. They are notched together to create a self-supporting structure.

The installation is beautiful in its own right – especially against the museum’s 19th century interior – but the idea is that each “sound chamber” within the Hive has different acoustic properties. The small chambers create a more intimate setting. And the main chamber is more grand and public. Think group yoga class or concert.

For more photos of Hive, click here. Below is also a time-lapse of the Hive’s construction. If you can’t see it, click here. (Don’t worry about turning on your sound.)

Image: Tim Schenck

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s